طرز تهیه ماست خامه ای
به گزارش تور تایلند ارزان، آیا با نکات درست کردن ماست خامه ای در خانه آشنایی دارید؟ ماست خامه ای به خاطر طعم قوی و بافت نرم و خامه ای که دارد، بسیار مورد استقبال قرار می گیرد. اما تعداد افرادی که بتوانند یک ماست خامه ای خوشمزه تهیه نمایند، شاید آنقدرها زیاد نباشد، چون خیلی ها نکات تهیه این نوع ماست را نمی دانند. در این مقاله از در نکات درست کردن ماست خامه ای را با جزییات کامل به شما آموزش و شرح خواهیم داد.
ماست خامه ای چیست؟
یکی از محبوب ترین که محبوبیت زیادی در بین افراد جامعه دارد، ماست خامه ای است. این نوع ماست به خاطر بافت خامه ای و غلیظ خود، برترین انتخاب برای یک میان وعده لذیذ، یک چاشنی سالم یا یک دسر خوش طعم است.
معمولا ماست خامه ای با نمک کمتر و ته مزه شیرین تر، یکی از برترین گزینه ها برای درست کردن انواع دسرها و غذاهای با پایه ماست است. معمولا ماست های خامه ای با استفاده از شیر پر چرب و افزودن میزان معینی خامه و پودر شیر خشک فراوری می شوند.
اما می توان بافت خامه ای ماست را بدون افزودن خامه و شیر خشک هم به دست آورد، به شرط این که نکات درست کردن ماست خامه ای را رعایت کنید. در بیشتر دستورهای خانگی، ماست خانگی با نشاسته و بدون شیر خشک درست می گردد.
علاوه بر این ها همان طور که از نام این ماست معین است، میزان کالری و چربی ماست خامه ای، نسبت به ماست های معمولی بیشتر است و برای بچه ها در سن رشد، یک انتخاب فوق العاده خوب خواهد بود. البته اگر قصد کاهش وزن خود را دارید، بهتر است پیش از مصرف این نوع ماست، دقت داشته باشید و از ماست های ساده استفاده بیشتری کنید.
طرز تهیه ماست خامه ای
ماستی که قرار است مایه شیر باشد را دو ساعت قبل از ماست زدن بیرون از یخچال نگه دارید تا هم دمای محیط گردد. برای درست کردن ماست خانگی با شیر ابتدا باید در یک قابلمه تمیز شیر را بجوشانید.
از زمان به جوش آمدن شیر شعله گاز را ملایم کنید تا شیر به مدت 20 دقیقه بجوشد. به این ترتیب هم میکروب های شیر از بین می روند و هم آب اضافی شیر تبخیر می گردد. بعد از 20 دقیقه شیر را در ظرفی بریزید که می خواهید ماست را در آن درست کنید. برای مطالعه به چند روش مختلف روی لینک مطلب کلیک کنید.
نکات درست کردن ماست خامه ای
برای اینکه ماست خامه ای غلیظ و خوشمزه ای داشته باشید، باید به نکاتی که در ادامه شرح داده می گردد، توجه و آنها را رعایت کنید تا در انتهای کار، ماست شما به برترین شکل ممکن ببندد.
1- از چه شیری برای تهیه ماست خامه ای استفاده کنیم؟
یکی از مهم ترین نکات درست کردن ماست خامه ای، استفاده از شیر مناسب این ماست است. برای تهیه ماست خانگی بهتر است از شیر های محلی بهره ببرید که چربی طبیعی دارند. شیر های محلی را می توانید از فروشگاه های لبنیات محلی مطمئن تهیه کنید.
اگر از شیر پاستوریزه استفاده می کنید، حتما شیر پرچرب تهیه کنید تا ماست سفت تری داشته باشید. برای داشتن ماست کشدار، شیر گاومیش یکی از برترین گزینه ها است. برای خرید می توانید به فروشگاه های زنجیره ای به صورت تلفنی، حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.
2- مایه ماست خامه ای چیست؟
برای این که ماست، خامه ای گردد، به عنوان مایه ماست معمولا از مایه ماست و خامه استفاده می گردد. ولی می توان از شیر خشک یا نشاسته هم برای غلیظ و خامه ای شدن ماست استفاده کرد.
درصد خامه ای که برای مایه زدن استفاده می گردد، بسیار مهم است و در خامه ای کردن ماست تاثیر مستقیمی دارد. توصیه می گردد خامه ای که برای مایه زدن استفاده می کنید، حداقل چربی 3 درصد داشته باشد. خامه های کم چرب، معمولا گزینه مناسبی برای مایه زدن نیستند. پیشنهاد می کنیم مطلب را بخوانید.
می توانید از خامه های با چربی بیش از 3 درصد هم بهره ببرید تا نتیجه بهتری بگیرید. و را می توانید به صورت تلفنی، حضوری یا اینترنتی از مجموعه فروشگاه های زنجیره ای بخرید.
3- از چه ماستی برای مایه زدن ماست خامه ای استفاده کنیم؟
علاوه بر نشاسته، خامه یا شیر خشک را می توانید همراه با ماست، به عنوان مایه ماست خامه ای بهره ببرید. ماستی که برای مایه استفاده می کنید، بهتر است ماست معمولی باشد. اگر از ماست پاستوریزه استفاده می کنید، سعی کنید ماست، پرچرب ساده باشد و از ماست های یونانی، هم زده یا چکیده و بسیار پرچرب برای مایه زدن استفاده نکنید.
دقت کنید که اگر مایه ماست، ترش باشد، ماست خامه ای هم طعم ترش می گیرد. بعلاوه اگر میزان ماست را زیادتر از حد در نظر بگیرید، باعث وا رفتن و شل شدن ماست می گردد.
بیشتر بخوانید: مایه زدن ماست سفت و خوشمزه با پنیر
4- نسبت شیر و مایه ماست چقدر باشد؟
یکی از مهم ترین نکات درست کردن ماست خامه ای، میزان مایه ای است که برای تهیه آن استفاده می کنید. به ازای هر 1 لیتر شیر، 1 قاشق خامه و 2 قاشق مایه ماست در نظر بگیرید. قبل از اضافه کردن مایه به ماست، ابتدا ماست و خامه را با هم مخلوط کنید و بعد آن را به کل شیر اضافه کنید و هم بزنید تا به صورت یکدست در کل ماست حل گردد.
اگر از نشاسته برای مایه زدن ماست خامه ای استفاده می کنید، به ازای هر یک لیوان دسته دار فرانسوی شیر، 1 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت و 1 قاشق غذاخوری ماست اضافه کنید. اگر از شیر خشک استفاده می کنید، به ازای هر لیتر شیر، 2 قاشق سوپ خوری مایه ماست و 2 قاشق سوپ خوری پودر شیر خشک اضافه کنید.
برای تهیه ماست خامه ای با شیر خشک و خامه هم به ازای هر لیتر شیر، 1 قاشق غذاخوری ماست، 1 قاشق مرباخوری سر پر نشاسته ذرت و 3 قاشق غذاخوری خامه اضافه کنید. مایه را با هم مخلوط نموده و به شیر اضافه کنید.
5- نکات جوشاندن شیر برای تهیه ماست خامه ای
یکی از مهم ترین نکات درست کردن ماست خامه ای، بعد از انتخاب شیر و مایه ماست، میزان جوشیدن شیر است. به این نکته توجه کنید که هر چقدر شیر را بیشتر بجوشانید، ماست شما غلیظ تر و پرچرب تر می گردد. با جوشاندن شیر، یک لایه چربی نازک به رنگ زرد، روی ظرف بسته می گردد. این لایه را حتما باید در تهیه ماست بهره ببرید.
برای جوشاندن شیر، برترین ظرف، ظروف روحی هستند چون شیر داخل قابلمه روحی ته نمی گیرد. شیر را باید به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید تا 10 درصد آب شیر بخار گردد. در این صورت ماست غلیظ تری خواهید داشت. اگر شیر را زیاد بجوشانید، چربی شیر از بین می رود و اگر کم بجوشد، ماست تان آبدار و شل می گردد.
6- دمای مناسب برای مایه زدن شیر
وقتی شیر را جوشاندید، باید اجازه دهید به میزان کافی سرد گردد و بعد مایه ماست را اضافه کنید. دمای مناسب برای مایه زدن، 45 درجه سانتی گراد است. برای امتحان کردن دمای متعادل، حدود 30 دقیقه بعد از خاموش کردن شعله گاز، دست خود را بشویید و انگشت تان را در شیر فرو ببرید.
اگر به مدت 10 ثانیه دست تان نسوخت، دما برای مایه زدن مناسب است. اگر شیر به میزان کافی خنک نگردد، ماست ترش می گردد. اگر هم زیادی سرد باشد، ماست نمی بندد.
7- ظرف مناسب برای ماست خامه ای
برای درست کردن ماست خامه ای، بهتر است از ظروف سفالی بهره ببرید. اگر ماست را داخل ظرف پلاستیکی درست می کنید، حتما وقتی شیر از حرارت افتاد، آن را داخل ظرف سفالی خالی کنید تا کیفیت ماست بالا برود.
8- چه کار کنیم که ماست خامه ای شل نگردد؟
یکی از مهم ترین نکات درست کردن ماست خامه ای، مراحل بعد از مایه زدن شیر است. بعد از اینکه به شیر مایه زدید، درِ ظرف را ببندید و روی ظرف و اطراف آن را با یک حوله یا پتوی مسافرتی بپوشانید تا گرما حفظ گردد. بهتر است دور ظرفی که روی ظرف ماست گذاشته اید، دم کنی یا پارچه بپیچید و آن را در دمای محیط بگذارید. در این مدت داخل ماست را قاشق نزنید.
پس از 3 تا 4 ساعت وقتی که ماست خودش را گرفت، آن را به مدت 1 شب داخل یخچال قرار دهید تا ماست سرد گردد. این نکته را هم باید دقت کنید که ماست وقتی سرد می گردد، کمی سفت می گردد.
پس در این فاصله که ماست چه در دمای محیط و چه در یخچال در حال بستن است، (حدود یک روز) به هیچ وجه ظرف ماست را تکان ندهید. چون باعث می گردد ماست وا برود و شل گردد. سایر را می دانید؟
سوالات متداول
چه کار کنیم که آب اضافی ماست کشیده گردد؟
برای کشیده شدن آب اضافی ماست بعد از بستن، یک پارچه تمیز حوله ای یا پارچه ای که آب را به خود جذب می نماید، بردارید و نصف آن را روی ماست و نصف دیگر را از لبه ظرف آویزان کنید. سپس ظرف را به همین شکل در یخچال قرار دهید. این کار باعث می گردد، آب اضافی ماست، به پارچه جذب گردد.
استفاده از نشاسته به عنوان مایه ماست چه مزایا و معایبی دارد؟
نشاسته به عنوان مایه ماست، باعث می گردد ماست زود ببندد و بافت سفتی می گیرد ولی احتمال اینکه ماست زودتر از معمول ترش گردد، بالاتر است.
منبع: افق کوروش