3 روش پخت خوشمزه ترین ناگت گیاهی بدون گوشت با 20 نکته حرفه ای

به گزارش تور تایلند ارزان، ناگت گیاهی هم یکی دیگر از انواع ناگت و از و از برترین غذاهای وگان است که به ویژه برای گیاهخواران مناسب است. ناگت گیاهی با این که بدون تخم مرغ و هیچ نوع گوشتی درست می گردد، بسیار خوش طعم و درست مانند دیگر انواع ناگت برای کوچک و بزرگ مجذوب کننده است. شما می توانید ناگت گیاهی را در فر، بدون فر در تابه یا در هواپز یا همان ایرفرایر درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه ناگت گیاهی و همه جزییات و نکات مهم مربوط به آن را به شما آموزش دهیم.

3 روش پخت خوشمزه ترین ناگت گیاهی بدون گوشت با 20 نکته حرفه ای

طرز تهیه ناگت گیاهی در یک نگاه

برای تهیه ناگت گیاهی در فر، ابتدا بلغور جو (یا سویا) را با آب جوش برای 30 تا 40 دقیقه بخیسانید و آبکشی کنید. سیب زمینی و هویج را بپزید تا نرم شوند و نخود پخته یا کنسروی را آماده کنید. تخم کتان آسیاب شده را هم با آب گرم ترکیب کنید تا ژله ای گردد. پیاز و سیر را نیز رنده کنید و آب پیاز را بگیرید. همه مواد را با هم در غذاساز بریزید یا با گوشتکوب برقی له کنید. سپس، ژل تخم کتان، آرد نخودچی، آرد سوخاری و ادویه ها را اضافه و مخلوط کنید تا خمیر یکدست گردد. خمیر ناگت را به مدت 20 الی 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید؛ سپس، این مایه را به شکل ناگت فرم دهید و ابتدا در مخلوط آرد و آب و سپس، در آرد سوخاری بغلتانید. ناگت ها را دوباره در یخچال یا فریزر استراحت دهید، روی سینی فر بچینید، کمی روغن روی آن ها بزنید و در فر 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 الی 25 دقیقه بپزید. در نیمه پخت، ناگت ها را برگردانید تا هر دو طرف آن ها برشته و طلایی گردد.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل طرز تهیه ناگت گیاهی ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه ناگت گیاهی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
نخود آبگوشتی کنسروی1 لیوان فرانسوی دسته دار
سیب زمینی1 عدد میانه
هویج1 عدد میانه
پیاز1 عدد میانه
سیر2 حبه
بلغور جو یا سویا4 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری یا پودر نان خشک3 تا 4 قاشق غذاخوری
آرد سفید یا آرد نخودچی (اختیاری)1 قاشق غذاخوری
پودر تخم کتان1 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاهنصف قاشق چای خوری
زردچوبهنصف قاشق چای خوری
پودر پاپریکا یا فلفل دودینصف قاشق چای خوری
ادویه کاری یا ادویه مخصوص ناگت (اختیاری)نصف قاشق چای خوری
سبزی خشک معطر1 قاشق چای خوری
سس دلخواهبرای سرو با ناگت گیاهی

مواد لازم برای سوخاری کردن ناگت گیاهی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
آرد سفید3 قاشق غذاخوری
شیر گیاهی یا آب3 قاشق غذاخوری
آرد سوخاری یا پودر ذرت درشتبه میزان لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه ناگت وگان: 30 الی 45 دقیقه

مدت زمان لازم برای استراحت ناگت گیاهی: 20 الی 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت ناگت گیاهی در فر: 20 الی 25 دقیقه

مراحل طرز تهیه ناگت گیاهی در فر

طرز تهیه ناگت گیاهی با استفاده از انواع حبوبات و سبزیجات دلخواه در فر، بدون فر در تابه یا حتی در هواپز به راحتی قابل انجام است.

مرحله اول: بلغور جو را بخیسانید

در اولین مرحله از طرز تهیه ناگت گیاهی خانگی، ابتدا باید بلغور جو را به خوبی بشویید و آبکشی کنید. سپس، بلغور را در کاسه مناسبی بریزید و روی آن را با آب جوش بپوشانید؛ به طوری که آب جوش تقریبا 2 تا 3 سانتی متر بالاتر از بلغور بایستد. این کاسه را برای 30 الی 40 دقیقه در گوشه ای قرار دهید تا بلغور جو به خوبی خیس بخورد. سپس، بلغور خیس خورده را در سبد بریزید و فشار دهید تا آب اضافی آن گرفته گردد.

در صورت تمایل، به جای بلغور جو می توانید از سویا بهره ببرید. در این صورت، سویا را نیز باید به همین ترتیب بخیسانید و سپس، بهره ببرید.

در صورت تمایل، برای خرید بلغور جو و سویا می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: سبزیجات را بپزید

حالا سیب زمینی و هویج را به خوبی بشویید و پوست بگیرید. سپس، این سبزیجات شسته شده و بدون پوست را در ابعاد دلخواه برش بزنید و همراه با میزانی آب در قابلمه مناسبی بریزید. این قابلمه را برای 30 الی 40 دقیقه روی حرارت میانه بگذارید و بپزید تا نرم شوند. در صورت تمایل، می توانید هویج و سیب زمینی را به مدت 30 الی 35 دقیقه در بخارپز یا برای 15 دقیقه در زودپز قرار دهید تا بپزند.

مرحله سوم: نخود آبگوشتی را آماده کنید

حالا درب کنسرو نخود را باز نموده و محتویات کنسرو را در صافی بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، نخودها را کنار بگذارید تا بعدا به مایه ناگت گیاهی اضافه کنید. در صورت تمایل، می توانید از نخود پخته شده خانگی بهره ببرید.

در این صورت، ضروری است نخودها را حداقل به مدت 24 ساعت بخیسانید و در این مدت چندین بار آب نخودها را عوض کنید تا نفخ شان گرفته گردد. سپس، نخود را با میزانی آب در زودپز بریزید و به مدت 45 الی 55 دقیقه بپزید.

برای خرید انواع کنسرو مانند کنسرو نخود و انواع حبوبات مانند نخود آبگوشتی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: ژل تخم کتان را آماده کنید

در این مرحله ابتدا تخم کتان را در دستگاه آسیاب خانگی بریزید و به خوبی پودر کنید. سپس، پودر تخم کتان را با 2 قاشق غذاخوری آب گرم مخلوط کنید. این ترکیب را به مدت 5 دقیقه کنار بگذارید تا لعاب بیندازد و ژله ای گردد. این ژل خاصیت چسبندگی دارد و جایگزین خوبی برای تخم مرغ در ناگت گیاهی است.

مرحله پنجم: سیر و پیاز را رنده کنید

حالا، پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت ریز رنده کنید. پیاز رنده شده را با دست فشار دهید تا آب آن کاملا خارج گردد و فقط تفاله پیاز باقی بماند. سپس، سیرهای شسته شده و بدون پوست را نیز به صورت ریز رنده نموده و به تفاله پیاز اضافه کنید.

مرحله ششم: مایه ناگت وگان را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه ناگت مخصوص گیاه خواران، همه مواد اصلی شامل نخود کنسروی، سیب زمینی پخته، هویج پخته، پیاز و سیر رنده شده و بلغور جو یا سویا خیس خورده و آبکشی شده را در کاسه مناسبی بریزید. این مواد را با گوشتکوب برقی به خوبی له و مخلوط کنید یا در غذاساز بریزید تا خمیری منسجم و نرم ایجاد گردد.

مرحله هفتم: خمیر ناگت بدون گوشت را تکمیل کنید

سپس، ژل تخم کتان را که قبلا آماده کردید به همراه آرد نخودچی و آرد سوخاری به مایه ناگت اضافه کنید. این ترکیب را دوباره با گوشتکوب برقی یا با غذاساز هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد گردد.

برای خرید آرد نخودچی و آرد سوخاری می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هشتم: ادویه ها ناگت را نیز بیفزایید

حالا وقت آن است که همه ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا، ادویه کاری و ریحان یا جعفری خشک را نیز به خمیر ناگت بیفزایید. مایه ناگت را مجددا هم بزنید تا همه ادویه ها به صورت یکنواخت در آن پراکنده شوند. در این مرحله اگر احساس می کنید خمیر بیش از حد نرم است و نمی توانید به آن شکل دهید، میزان بیشتری آرد سوخاری اضافه کنید و مجدد ورز دهید.

برای خرید انواع ادویه ها مانند نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر پاپریکا و ادویه کاری و انواع سبزیجات خشک شده مانند ریحان و جعفری خشک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله نهم: مایه ناگت گیاهی را استراحت دهید

سپس، مایه ناگت را در ظرف مناسبی بریزید و روی ظرف را با درپوش یا سلفون بپوشانید. ظرف حاوی خمیر ناگت را برای 20 الی 30 دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند و خودش را بگیرد.

مرحله دهم: ناگت گیاهی را فرم دهید

پس از گذشت این مدت، مایه ناگت را از یخچال بیرون بیاورید. یک کاسه آب کنار دست تان بگذارید و کف دست خود را مرطوب کنید. از خمیر به میزان گردو بردارید و با کف دست به شکل بیضی یا مستطیل های کوچک فرم دهید.

مرحله یازدهم: ناگت ها را سوخاری کنید

در این مرحله از طرز تهیه ناگت وگان، آرد سفید و آب یا شیر گیاهی را در کاسه مناسبی بریزید تا سس رقیقی به دست آید. میزانی آرد سوخاری یا آرد ذرت نیز در بشقاب صافی بریزید و کنار دست تان قرار دهید. هر یک از ناگت ها را ابتدا در این مایع و سپس در آرد سوخاری یا آرد ذرت بغلتانید تا کاملا پوشانده گردد.

برای خرید آرد سفید، آرد سوخاری و آرد ذرت می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوازدهم: ناگت ها را دوباره استراحت دهید

پس از آماده شدن همه ناگت ها، ابتدا فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس، ناگت ها را با فاصله در ظرف مناسبی قرار دهید و برای 15 الی 30 دقیقه در یخچال یا به مدت 5 دقیقه در فریزر بگذارید. به این ترتیب، ناگت های پوشیده از مواد سوخاری فرم شان را بهتر حفظ می نمایند و هنگام پخت از هم نمی پاشند.

مرحله سیزدهم: ناگت گیاهی را در فر بپزید

پس از گذشت این مدت، ناگت ها را از یخچال خارج کنید. حالا سینی فر را کمی چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشانید. ناگت ها را با فاصله روی سینی فر بچینید و با یاری فرچه آشپزی، روی ناگت ها را کمی چرب کنید. سینی را در طبقه میانی فر گرم بگذارید و حدود 20 الی 25 دقیقه منتظر بمانید تا ناگت گیاهی خوشمزه و سالم بپزد. در نیمه زمان پخت، ناگت ها را حتما پشت و رو کنید تا هر دو طرف آن ها به یک میزان برشته و طلایی گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: ناگت گیاهی را سرو کنید

پس از پخت، ناگت های طلایی و برشته را از فر خارج کنید و در ظرف سرو قرار دهید. شما می توانید ناگت گیاهی را همراه با سالاد سبز، یا نان سبوس دار و بعلاوه، با سس دلخواه () میل کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع سس می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

روش تهیه ناگت گیاهی بدون فر در تابه روی گاز

طرز تهیه ناگت گیاهی بدون فر و فقط با تابه روی گاز، در مراحل اولیه درست مانند رسپی بالاست. با این تفاوت که برای پخت ناگت ها، باید میزان نسبتا زیادی روغن را در تابه نچسب و مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد؛ ناگت ها را داخل روغن داغ بچینید و هر طرف آن ها را حدود 2 تا 3 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند. سپس، آن ها را روی دستمال حوله ای بگذارید تا روغن اضافی شان گرفته گردد.

روش تهیه ناگت گیاهی در هواپز (ایرفرایر)

در طرز تهیه ناگت گیاهی در هواپز، ابتدا باید ناگت ها را مطابق دستور بالا آماده کنید و با پوشش سوخاری بپوشانید. سپس، ناگت ها را در سبد ایرفرایر بچینید (بدون این که روی هم قرار بگیرند). روی ناگت ها کمی روغن اسپری کنید و در دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 15 تا 18 دقیقه بپزید؛ در نیمه پخت ناگت ها را برگردانید تا دو طرفشان برشته و طلایی گردد.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه ناگت گیاهی بدون گوشت

  • خمیر ناگت گیاهی باید انسجام داشته باشد؛ اگر شل بود، آرد سوخاری یا آرد نخودچی اضافه کنید تا فرم پذیر گردد.
  • حتما نخود، سیب زمینی و هویج را کامل بپزید تا به راحتی له شوند و بافت نرمی ایجاد نمایند.
  • پودر تخم کتان را با آب گرم مخلوط نموده و چند دقیقه صبر کنید تا ژله ای گردد؛ این ترکیب چسبندگی خمیر را افزایش می دهد.
  • استفاده از ادویه هایی مثل پاپریکا، فلفل دودی، سیر و سبزی خشک عطر و طعم ناگت را طبیعی و لذیذ می نماید.
  • آب اضافی پیاز را بگیرید تا خمیر بیش از حد مرطوب نگردد و وا نرود.
  • اگر از سویا یا بلغور استفاده می کنید، قبل از افزودن به خمیر، آن ها را در آب داغ خیس نموده و آب گیری کنید.
  • اگر وقت دارید، ناگت های آماده شده را پیش از پخت حداقل 20 دقیقه در یخچال بگذارید تا فرم شان را حفظ نمایند.
  • در صورت سرخ کردن، از حرارت میانه بهره ببرید تا ناگت ها از داخل بپزند و از بیرون برشته شوند.
  • در پخت با فر یا ایرفرایر، روی ناگت ها روغن اسپری کنید تا سطح آن ها خشک و کدر نگردد.
  • برای فریز کردن، ناگت ها را روی سینی با فاصله منجمد نموده و سپس در کیسه فریز بریزید تا به هم نچسبند.
  • افزودن میزان کمی روغن به خمیر ناگت باعث لطافت بیشتر در بافت نهایی می گردد.
  • می توانید بخشی از نخود را با لوبیا سفید یا عدس ترکیب کنید تا طعم و ارزش غذایی متنوع تری داشته باشید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن ناگت گیاهی

آیا می توانیم ناگت گیاهی را از قبل آماده و نگهداری کنیم؟

بله. ناگت ها را می توانید پس از شکل دادن و سوخاری کردن، در یخچال تا 3 روز و در فریزر تا 2 ماه نگهداری کنید. بهتر است آن ها را خام فریز کنید و در زمان احتیاج مستقیما بپزید.

آیا می توانیم به جای نخود از حبوبات دیگر برای درست کردن ناگت گیاهی استفاده کنیم؟

بله. می توانید به جای نخود از عدس پخته، لوبیا سفید، لوبیا چشم بلبلی یا حتی ترکیب نخود و قارچ بهره ببرید. فقط دقت کنید که بافت حبوبات نرم و بدون آب اضافی باشد.

چرا گاهی خمیر گیاهی ناگت شل می گردد یا وا می رود؟

خمیر ممکن است به علت رطوبت زیاد پیاز یا سبزیجات شل گردد. برای برطرف این مشکل، کمی آرد نخودچی یا آرد سوخاری اضافه نموده و خوب ورز دهید تا چسبندگی پیدا کند.

آیا می توانیم ناگت گیاهی را بدون سوخاری کردن درست کنیم؟

بله. می توانید ناگت ها را بدون پوشش سوخاری و فقط با روغن کم در تابه بپزید. اما بافت ترد و ظاهری مجذوب کننده تر معمولا با سوخاری کردن حاصل می گردد.

آیا ناگت گیاهی در فر یا ایرفرایر به میزان تابه ترد می گردد؟

در فر یا ایرفرایر با کمی روغن اسپری شده نیز می توانید ناگت هایی ترد و طلایی داشته باشید؛ ولی در تابه معمولا کمی برشته تر و چرب تر خواهد شد. برای نتیجه بهتر در فر، دو طرف ناگت را روغن مالی یا اسپری کنید.

آیا ناگت گیاهی پروتئین کافی دارد؟

بله. به ویژه اگر از نخود، سویا یا عدس استفاده گردد، ناگت گیاهی منبع خوبی از پروتئین گیاهی است. افزودن مغزها، تخم کتان یا کینوا نیز پروتئین آن را افزایش می دهد.

آیا می توانیم ناگت گیاهی را برای کودک تهیه کنیم؟

بله. اگر ادویه ها و نمک را کاهش دهید، این ناگت گیاهی انتخاب سالمی برای بچه ها است.

آیا می توانیم ناگت گیاهی را بدون گلوتن درست کنیم؟

بله. به جای آرد سوخاری گندم می توانید از پودر نان بدون گلوتن، آرد ذرت یا جو دوسر بدون گلوتن بهره ببرید. سایر مواد نیز به طور طبیعی فاقد گلوتن هستند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 31 تیر 1404 بروزرسانی: 31 تیر 1404 گردآورنده: thailandro.ir شناسه مطلب: 2577

به "3 روش پخت خوشمزه ترین ناگت گیاهی بدون گوشت با 20 نکته حرفه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 روش پخت خوشمزه ترین ناگت گیاهی بدون گوشت با 20 نکته حرفه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید