رنگ کردن مرکبات واقعیت است؟
به گزارش تور تایلند ارزان، خبرنگاران/گیلان رییس اتحادیه میوه و تره بار رشت با بیان اینکه در حال حاضر مرکبات بازار به طور طبیعی روی درخت رنگ گرفته اند، گفت: رنگ کردن پرتقال و نارنگی ها در استان دیگری رخ داده بود که از ادامه انجام آن جلوگیری شد.
در سالیان اخیر خبرهایی مبنی بر استفاده از رنگ ها برای خارج کردن میوه ها از کال بودن به گوش می رسد. رنگ کردن میوه ها پدیده ای که این سال ها بیش از قبل به چشم می آید. موعد برداشت پرتقال ها و نارنگی ها اواخر پاییز و اوایل زمستان است این در حالیست که سال جاری دیدیم مرکبات زرد و نارنجی و خوش رنگ از اواخر تابستان کم کم سر و کله شان در بازار پیدا شد.
محمد جوادپور یکی از مشتریان میوه فروشی در بازار رشت در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: افرادی سودجو با دستگاه های مخصوصی اقدام به گرم کردن و رنگ آمیزی مرکبات به ویژه پرتقال می نمایند که ضروری است مسئولان مربوطه جلوی این سودجویی را بگیرند.
خوشمزه تر شدن دستاورد زمان دادن به میوه برای رسیده شدن
وی اضافه کرد: چه لزومی دارد میوه را قبل از رسیده شدن از درخت بچینند و به دست مردم برسانند در حالیکه اگر کمی به میوه زمان داده گردد هم خوشمزه تر و هم سالم تر است.
جوادپور گفت: دلالان می خواهند با گرم کردن و رنگ کردن میوه های نارس را به خورد مردم بدهند و سال جاری دیدیم که قبل از ورود پرتقال های رسیده با قیمت های بالایی محصولات نارس رنگ شده را توانستند در بازار به فروش برسانند.
رمضان ضیایی یکی از میوه فروشان در شهرستان رشت نیز گفت: چندی پیش پرتقال و نارنگی های خوش رنگ را می دیدیم که با رنگ های چشم نواز خودنمایی می نمایند و تقریبا همه مردم می دانند که این میوه ها به روش غیرطبیعی رنگ داده اند و رنگ آن ها طبیعی و نشانه رسیده شدن نیست.
استفاده از روش های نادرست برای رسیده شدن میوه های نارس
وی اضافه کرد: من از خرید و فرش این مرکبات رنگ شده امتناع می ورزیدم زیرا درست نیست که میوه های کال و نارس را به روش های مختلف رنگ نمایند و به جای میوه های رسیده به دست مصرف نماینده بدهند.
وی توضیح داد: البته در اوایل، این موضوع هم خیلی جدی گرفته نمی شد و مردم با این توجیه که این کار فقط برای میوه های نوبرانه است، بی خیال از کنارش می گذشتند اما با گذر زمان تعیین شد، رنگ کردن میوه ها به شغل ثابتی برای گروهی تبدیل شده است و امیدواریم نظارت بر اعمال اینگونه افراد که اعتماد جامعه را یا مخاطره روبرو می نمایند روز به روز بیشتر گردد تا از سال های بعد هر میوه ای در فصلش با رنگ و مزه طبیعی و به صورت سالم به دست مردم برسد و منفعتش بیش از این که به دست دلال ها بیفتد در جیب باغدار های استان برود.
میوه هایی که طبیعی رسیده نمی شوند مزه دلچسبی ندارد
وی توضیح داد: پس از گاز زدن به این میوه ها معلوم می گردد که مزه دلچسبی ندارند، ولی مشتری پسند است مردم باید هوشیار باشند که با عدم استقبال از خرید چنین مرکباتی افراد سودجوی بیشتری را برای ورود به این عرصه ها ترغیب ننمایند.
ابراهیم حسنی رییس اتحادیه میوه و تره بار شهرستان رشت در گفت و گو با خبرنگاران گفت: دو ماه پیش با خبر شدیم در استان همجوار با روش گرما دهی برای تغییر رنگ پوست پرتقال استفاده می نمایند که روش مناسبی نیست و جلوی این کار گرفته شد.
وی اضافه کرد: متاسفانه هرجا پای پول و سود بیشتر در میان باشد عده ای تمام کوشش شان را برای سو استفاده در این زمینه انجام می دهند.
دیگر مرکبات رنگ نمی شوند و مرکبات موجود در بازار طبیعی هستند
حسنی ادامه داد: در حال حاضر مرکبات بازار به طور طبیعی روی درخت رنگ گرفته اند و هیچ میوه ای رنگ نمی گردد.
وی توضیح داد: با اعتراضاتی که از گیلان و تهران انجام شد، پیش بینی می گردد سال آینده شاهد رنگ کردن میوه های نارس مرکبات نخواهیم بود.
رییس اتحادیه میوه و تره بار شهرستان رشت گفت: سال جاری بار مرکبات زیاد است و قیمت خوبی هم دارد که نسبت به سایر اقلام موجود در بازار می توان گفت قیمت نارنگی و پرتقال مقرون به صرفه است.
حسنی توضیح داد: پیش بینی می گردد با توجه به فراوانی مرکبات سال جاری هم در شب عید برای تامین میوه هیچ مسئله ای وجود نداشته باشد.
منبع: خبرگزاری ایسنا