نوع حاد ویروس کرونا در کمین افراد چاق، توصیه ها را جدی بگیرید
به گزارش تور تایلند ارزان، رئیس ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه کشور، گفت: چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به نوع حاد ویروس کرونا می گردد و خطر بستری شدن را تا 3 برابر افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرگزاری مهر، مرجان عجمی، با بیان اینکه همه گیری ویروس کرونا تبدیل به یک چالش دنیای شده و گسترش سریع بیماری باعث مرگ بسکمک از افراد در سرتاسر دنیا شده است، اضافه نمود: چاقی، یک علل زمینه ای مهم برای ابتلا به کرونا و بیماری های دیگری مثل فشار خون، اختلال در چربی های خون مانند کلسترول، تری گلیسیرید، دیابت نوع 2، بیماری های عروق کرونری، سکته ها، بیماری های کیسه صفرا، سرطان و استئوآرتریت است.
وی ادامه داد: افرادی که چاق هستند و یا سایر مسائل متابولیکی مانند دیابت و فشار خون بالا دارند، بیشتر از دیگران احتیاج به بستری شدن در بیمارستان و بخش مراقبت های ویژه به دلیل ابتلا به ویروس کرونا دارند.
عجمی گفت: چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به نوع حاد ویروس کرونا می گردد و خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل ویروس کرونا را تا 3 برابر افزایش می دهد.
وی، چاقی را موجب کاهش عملکرد سیستم ایمنی، کاهش ظرفیت ریه و سختی تهویه هوا دانست و توضیح داد: با افزایش شاخص توده بدنی، خطر مرگ ناشی از ویروس کرونا افزایش می یابد و همچنین تحقیقات نشان داده اند که چاقی با کاهش احتمال اثربخشی واکسن آنفلوانزا، هپاتیت و کزاز در ارتباط است.
رئیس ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور به توصیه های تغذیه ای اشاره نمود و گفت: مدت ها است نقش تغذیه در ارتباط با سیستم ایمنی اثبات شده است، افرادی که برنامه غذایی نامناسبی دارند بیشتر در معرض خطر عفونت های مختلف باکتریایی و ویروسی هستند. عفونت های مزمن شرایط تغذیه ای افراد مبتلا را بدتر می نماید. علاوه بر این، کووید 19 در بین افراد مسن و مبتلایان بیماری های مزمن مانند دیابت، فشارخون بالا، سرطان و عفونت هایی مانند AIDS/HIV شدیدتر است.
عجمی اضافه نمود: یک رژیم غذایی سالم، بر مصرف میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و مغزها، مصرف متوسط ماهی، غذاهای لبنی و مرغ، و مصرف محدود گوشت قرمز و فرآوری شده، کربوهیدرات تصفیه شده و شکر تاکید دارد. روغن های مایع گیاهی مثل کانولا آفتابگردان و زیتون که دارای اسیدهای چرب غیر اشباع هستند به جای روغن حیوانی و دمبه که سرشار از اسیدهای چرب اشباع است بهتر است استفاده گردد. و مصرف روغن های گیاهی جامد و کره گیاهی که سرشار از اسیدهای چرب ترانس است محدود گردد.
وی همچنین در ادامه به ویتامین D اشاره نمود و گفت: ویتامین D باعث افزایش پاسخ ایمنی ذاتی سلول می گردد، زیرا بیان ژن گیرنده های آن در سلول های ایمنی اتفاق می افتد. کمبود ویتامین D در افراد چاق به دلیل احتباس آن در بافت چربی شایع است.
رئیس ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، گفت: نتایج مطالعات نشان داده است ک کمبود ویتامین D باعث افزایش خط عفونت تنفسی پنومونی می گردد. نقش مکمل کمک با ویتامین D برای پیشگیری و یا درمان ویروس کرونا، هنوز به خوبی شناخته نشده است اما در صورت کمبود آن در بدن، دریافت مکمل تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه توصیه می گردد.
عجمی اضافه نمود: داشتن فعالیت بدنی با شدت متوسط تا شدید، در افراد چاق به ندرت دیده می گردد اما می تواند باعث تقویت ایمنی و کاهش احتمال مرگ ناشی از عفونت های ویروسی و بیماری های حاد تنفسی گردد. داشتن فعالیت بدنی در دوران قرنطینه خانگی می تواند سخت باشد. حتی با رعایت فاصله اجتماعی نیز می توان فعالیت بدنی داشت. فعالیت بدنی باعث کاهش فشار خون، استرس و اضطراب می گردد. توصیه می گردد که در زمان قرنطینه خانگی از فعالیت هایی مانند تمیز کردن خانه و یا جارو کشیدن، غافل نشوید. زیرا این موارد هم فعالیت بدنی محسوب می شوند.
وی گفت: در مطالعه ای بر روی 97 هزار و 844 نفر که به مدت 9 سال صورت گرفته بود، نشان داد که میزان مرگ ناشی از بیماری های عفونی در افرادی که حداقل 150 دقیقه در هفته فعالیت بدنی داشتند، به میزان 40 درصد کمتر از افراد بی تحرک بود.
رئیس ترجمان دانش انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور توضیح داد: بنابراین در شرایط فعلی که بحرانی همچون همه گیری کرونا سلامت انسان ها را به خطر انداخته است به نظر می رسد نقش تغذیه سالم و متعادل و همچنین داشتن فعالیت بدنی و پیروی از اصول سبک زندگی سالم نه تنها خطر ابتلا به بیماری های مزمن مثل بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان را کاهش می دهد بلکه باعث ارتقای عملکرد سیستم ایمنی در مقابل بیماری ها می گردد و کیفیت زندگی را افزایش می دهد.
منبع: جام جم آنلاین