ادامه جنگ رسانه ای پکن و واشنگتن، چین، اقدام اخیر آمریکا را پاسخ داد
به گزارش تور تایلند ارزان، وزارت خارجه چین از چهار رسانه آمریکایی خواست اسناد مربوط به فعالیت هایش در خاک چین را ارائه کند.
با ما همراه باشید و با تورهای چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.
به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، جنگ رسانه ای آمریکا و چین کماکان ادامه دارد و در تازه ترین تحول، پکن از چهار سازمان رسانه ای آمریکا خواسته جزئیات مربوط به فعالیتشان در این کشور آسیایی را تشریح نمایند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری روز چهارشنبه اعلام نمود رسانه های آسوشیتدپرس، یو.پی.آی، سی بی اس و ان پی آر بایستی ظرف حداکثر 7 روز جزئیات مربوط به کارکنان، فعالیت های اقتصادی و دارایی های خود در خاک چین را ارائه نمایند.
لیجیان در این نشست خبری گفت: ما از ایالات متحده می خواهیم سریعاً تغییر رویه دهد، خطاهایش را اصلاح کند و از محدودسازی غیرمعقول رسانه های چین و سرکوب سیاسی آنها دست بردارد.
وزارت خارجه آمریکا حدود ده روز پیش چهار رسانه دیگر چین را به عنوان نماینده های دولت این کشور اعلام نمود.
این اقدام که در ادامه تشدید تنش های موجود میان دو اقتصاد عظیم جهان صورت گرفت بخشی از کوشش های واشنگتن برای تحت فشار قرار دادن چین در ابعاد مختلف است.
مقام های وزارت خارجه آمریکا مدعی شدند که این چهار رسانه بلندگوی حزب کمونیست چین هستند و دولت آمریکا نباید با آنها همانند رسانه های خارجی عادی برخورد کند.
تلویزیون دولتی چین (CCTV)، خبرگزاری چین (CNS)، روزنامه Peoples Daily و گلوبال تایمز چهاررسانه ای هستند که دولت آمریکا این ادعاها را علیه آنها مطرح نمود.
با این اقدام این چهار رسانه موظف شدند فهرست اسامی کارکنان خود و دارایی های خودشان در آمریکا را تحویل وزارت خارجه این کشور دهند.
وزارت خارجه آمریکا بهمن ماه سال گذشته هم اقدام مشابهی را علیه پنج رسانه چینی به کار گرفته و اعلام نموده بود پنج خبرگزاری این کشور از جمله شینهوا را رسماً به عنوان نمایندگان یک دولت خارجی در نظر خواهد گرفت.
این اقدام، رسانه های مذکور را مشمول قوانین مربوط به دیپلمات های مستقر در خاک ایالات متحده می نماید و آنها باید کارکنان و دارای های خودشان را نزد وزارت خارجه آمریکا به ثبت برسانند.
چین یک ماه بعد از اقدام آمریکا جنگ رسانه ای این کشور را پاسخ داد و اعلام نمود فعالیت چند رسانه آمریکایی را ممنوع و خبرنگاران آنها را اخراج کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و بعضی از مقام های دولت او در چند هفته گذشته با متهم کردن چین به پنهان کاری در بحران شیوع کرونا به تنش ها با پکن دامن زده اند.
مسئله هنگ کنگ از جمله دیگر موضوعات تنش زا میان دو کشور بوده و دولت آمریکا بعد از اقدام چین در تصویب لایحه امنیت هنگ کنگ امتیازات خاص قائل شده برای این سرزمین را لغو کرد.
دولت های آمریکا و چین در ماه های گذشته بر سر حضور خبرنگاران دو طرف در کشورهای یکدیگر هم مجادله داشته اند.
منبع: خبرگزاری فارس