جمهوری خواهان آمریکا از هم می پاشند؟
به گزارش تور تایلند ارزان، خبرنگاران/خراسان رضوی استادیار علوم سیاسی دانشگاه فردوسی گفت: این روزها فعالیت های کمپین انتخاباتی جمهوری خواهان نیز با وقفه روبرو شده و از این منظر این وقفه به حزب جمهوری خواه ضربه می زند.
دکتر احمد فاطمی نژاد در گفت وگو با خبرنگاران در خصوص اتفاقات اخیر پیرامون سلامت ترامپ اظهار کرد: بیماری ترامپ واقعه مهم و تاثیرگذاری در انتخابات آمریکاست اما اینکه انتخابات به کدام سمت و سو می رود، خیلی مشخص نیست زیرا باید تا روزهای آینده صبر کرد تا ببینیم شرایط ترامپ به کجا می رسد.
وی ادامه داد: سناریوهای مختلفی در این خصوص مطرح است و در سطح بین الملل نیز این مساله طرفدارانی برای خود دست و پا کرده است. یکی از سناریوها این است که شاید اساسا این مریضی یک نمایش بیماری است و واقعیت ندارد؛ به این دلیل که ترامپ بتواند افکار عمومی را تحریک کند، تحت تأثیر قرار دهد و از این مساله در راستای جذب آرا و حمایت ها استفاده کند. همچنین از این سناریو می تواند در تقویت موضعش در انتخابات استفاده کند. البته این سناریو امری ممکن است و می تواند بدبینانه باشد زیرا اغلب شواهد حاکی از آن است که بیماری دونالد ترامپ واقعی است.
فاطمی نژاد اضافه کرد: دومین سناریویی که می توان مطرح نمود، این است که این بیماری باعث گردد ترامپ نتواند به کار خود ادامه دهد که این موضوع نیز می تواند بر انتخابات آمریکا تاثیرگذار باشد.
استادیار علوم سیاسی دانشگاه فردوسی گفت: طبق قانون اساسی آمریکا در صورتی که رئیس جمهور نتواند به کار خود ادامه دهد، معاون اول او به عنوان جانشین، مسئولیت کارها را عهده دار است. در صورتی که ترامپ نتواند به کار خود ادامه دهد، معاون اولش، مایک پنس، جایگزین او می گردد و می تواند در انتخابات نیز شرکت کند. اگر این اتفاق بیفتد، شوک جدیدی به فضای سیاسی این کشور وارد می گردد زیرا طبیعی است که مایک پنس جایگاه، جذابیت و نفوذ ترامپ را ندارد و بخش زیادی از طرفداران ترامپ قابل انتقال به مایک پنس نیستند.
فاطمی نژاد گفت: مایک پنس شخصی محافظه کار بوده که روحیاتش متفاوت با ترامپ است. از این رو جذابیت ها و خصلت های ترامپ را ندارد که این موضوع برای حزب جمهوری خواه خوب نیست و شانس آن ها را برای پیروزی در انتخابات کاهش می دهد.
استادیار علوم سیاسی دانشگاه فردوسی گفت: سومین سناریوی احتمالی که به واقعیت نزدیکتر است، این است که دونالد ترامپ بعد از مدتی حالش بهتر گردد و به کار خود بازگردد. اینجا مسئله ای که وجود دارد این است که ابتدا ترامپ مدعی بود کرونا بیماری مهمی نیست و متهم به این می شد که در زمینه مبارزه با این بیماری کم کاری کرده و هم اکنون با گرفتاری خود به این بیماری، مهر تاییدی بر این اتهامات و نقدها که خصوصا حزب دموکرات و بایدن بر این مسائل مانور داده اند، خورده است. این موضوع می تواند تبدیل گردد به نقطه ضعفی برای ترامپ که موضع دموکرات ها را تقویت می کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: فعالیت های کمپین انتخاباتی جمهوری خواهان نیز با وقفه روبرو شده و از این منظر نیز این وقفه به حزب جمهوری خواه ضربه می زند. این مساله قابل توجه است و این حزب باید این تاخیر را جبران کند. چنین مساله ای نیز به نفع حزب دموکرات است.
استادیار علوم سیاسی دانشگاه فردوسی اظهار کرد: قطعا چند روزی که از بیماری دونالد ترامپ بگذرد، این کمپین دوباره فعالیت های خود را آغاز می کند و به روال عادی بازمی گردد و تبلیغات و مناظرات انتخاباتی دنبال می گردد، به این دلیل که تا امروز بحثی در خصوص به تعویق انداختن زمان برگزاری انتخابات نبوده و قرار است در موعد مقرر برگزار گردد. درواقع حزب متبوع ترامپ عملا چاره ای جز بازگشت به انتخابات ندارد و باید دوباره فعالیت های خود را آغاز کنند.
فاطمی نژاد اضافه کرد: این اتفاق هرچند مهم است اما نباید این مباحث اغراق آمیز را جدی گرفت و ترامپ را دست کم و از پیش باخته دانست، این موضوع را باید در نظر گرفت که کماکان دونالد ترامپ به عنوان یک چهره قدرتمند در انتخابات آمریکا حضور دارد و برخلاف خیلی از تحلیل های که وجود دارد، نباید او را فردی از پیش باخته فرض کرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا