موزه های شهری، منشأ دل مردگی وغفلت شده اند
به گزارش تور تایلند ارزان، خبرنگاران : یک عضو شورای شهر تهران گفت : باید معین گردد که برنامه مدیریت شهری در قبال موزه ها که دائما در حال افزایش است بدون آن که به بهره برداری مناسب برسد چیست؟ موردی که اعلام می کنم شاهدان زیادی دارد و این موزه ها فقط هزینه ایجاد می نمایند در عین حال که می تواند بسیار موثر باشند، منشأ تاثیر نیستند بلکه منشأ دل مردگی وغفلت اندم
به گزارش خبرنگاران ، احمد مسجدجامعی در دویست و چهل و پنجمین جلسه شورا و در خصوص تذکر حسن خلیل آبادی مبنی بر تاثیر کارخانه سیمان تهران در آلودگی شهر تهران گفت: باید بگویم که این موضوع سابقه هم دارد. شما پرونده ای برای آن مجموعه تذکرات تشکیل دهید تا آنالیز گردد چرا این مجموعه تذکرات نتیجه ای نداشته است.
عضو شورای شهر تهران با یادآوری این نکته که ری به طور کلی در ساخت جدید شهر تهران، در جنوب تهران بود و برای ایجاد کارگاه های صنعتی تعریف شد گفت: به عنوان مثال کارخانه سیمان، کارخانه آجر نسوز، کارخانه گلیسیرین و خیلی از این کارخانه ها در آنجا به وجود آمد. با توجه به ظرفیت امروز ری، امکان طراحی موزه میراث صنعتی ایران در ری به خوبی وجود دارد. مانند موزه صنعت که شهرداری تهران نیز در طراحی آن مشارکت داشته و از زمان وزارت آقای اسحاق جهانگیری این موضوع مطرح بوده است.
وی ضمن اشاره به این موضوع که وقتی این کارخانه ها در ری ساخته شد، ری شرایط امروز را نداشت و در پیرامون آن، تراکم اماکن مسکونی نبود گفت: تعریف جدیدی که در طرح جامع آمده این است که ری رویکرد گردشگری-زیارتی و شمیران رویکرد گردشگری-تفریحی دارد. با وجود این شاخص، با ایجاد موزه میراث صنعت کشور در آنجا، این مجموعه کامل می گردد.
مسجدجامعی در ادامه با بیان این نکته که یکی از اعضای شورا در راستای فعالیت های نمایندگی مورد پرسش قضائی قرار گرفته است تاکید نمود: این امر چنانچه در حوزه وظایف نمایندگی باشد؛ توجیه پذیر نیست. از هیئت رئیسه تقاضا دارم که این مسئله را در دستور قرار دهند زیرا ایشان به عنوان نماینده مردم و توقعی که از ایشان دارند این نظرات را داده اند.
عضو شورای شهر تهران با خطاب قرار داد رئیس شورای شهر تهران بیان نمود: آقای هاشمی ما در تهران بیش از 50 موزه داریم. بعضی خانه موزه و بعضی موزه های تخصصی هستند. در بعضی موارد زمین واگذار کردیم، در مواردی ساختمان در اختیار قرار دادیم و در بعضی موارد هم در قالب ردیف اعتباری بودجه های سنواتی گذاشته ایم. اما در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و مالی مدیریت شهری، کارکرد و عملکرد آنها شفاف نیست.
وی در ادامه اضافه نمود: موزه ای را سراغ دارم که به تعداد ماه های یک سال بازدید نماینده ندارد. من به همراه آقای دکتر حناچی در یکی از مناسبت ها از خانه موزه ای بازدید و مشاهده کردیم خانواده آن بزرگوار اصلا در این موزه نقشی ندارند. از این موارد بسیار زیاد است. ما بیش از 50 فضا به عنوان موزه در شهر تهران در اختیار داریم که روایتگر تاریخ، فرهنگ، ادب و هنر پایتخت است و می تواند موقعیتی برای شهر ما ایجاد نمایند اما این موقعیت هنوز ایجاد نشده است.
مسجدجامعی با بیان این که ضروری است گزارشی از آخرین شرایط موزه های تحت مالکیت یا مدیریت یا مرتبط با شهرداری تهران ارائه گردد تاکیدکرد: باید تعیین گردد که برنامه مدیریت شهری در قبال این موزه ها که دائما در حال افزایش است بدون آن که به بهره برداری مناسب برسد چیست؟ موردی که اعلام می کنم شاهدان زیادی دارد و این موزه ها فقط هزینه ایجاد می نمایند در عین حال که می تواند بسیار موثر باشند، منشأ تاثیر نیستند بلکه منشأ دل مردگی وغفلت اندم
عضو شورای شهر تهران در ادامه به ارائه راه چاره در باره مشکل موزه ها و خانه موزه ها پرداخت و گفت: نیازمند شیوه نامه و اساسنامه تیپ برای اداره خانه موزه ها هستیم. حتی می توان با تشکل های مدنی همکاری کرد و از توان آنها برای بهبود اداره این فضاها، توسعه گردشگری، درآمدزایی، آموزش و پژوهش بهره برد. توقع شهروندان از شهرداری و شورای شهر این شرایط آشفته و خموش نیست.
در ادامه جلسه امروز مسجدجامعی شیوه نامگذاری معابر را مدنظر قرار داد و گفت: بعضی موارد وجود دارد که مردم محلی می توانند بگویند در این محله چنین سابقه، خاطره و تاریخی رقم خورده و وجود دارد که بسیار حیف است این موارد و نظرات مردم محلی را ندیده بگیریم.
رئیس ستاد هماهنگی شورایاری های شهر تهران به بهره گیری از شورایاران محلات برای نامگذاری ها اشاره نمود و گفت: بحثی که پیشترها عنوان شد و من هم چند بار مطرح کردم این بود که اگر بخواهیم در ساختار، دموکراتیک عمل کنیم، نهادی داریم با عنوان شورایاری که منتخب مردم محله هستند. در دوره قبل هم بدین صورت بود که نظر شورایاران در تصمیمات محله از جمله نام گذاری های محلی ملاک بود و در این موارد مشارکت داشتند.
وی در انتها گفت: اگر همه آن کار میسر نیست، یعنی نمی توان از اهالی محله برای نامگذاری ها نظرخواهی کرد، دست کم بخشی از آن میسر است که همان راه بینابین یعنی نظرخواهی از نمایندگان محلی است.
منبع: اقتصادنیوز