2 طرز تهیه خورش ماهی جنوبی و بلوچی در 5 مرحله آسان

به گزارش تور تایلند ارزان، خورش ماهی بوشهری و بندرعباسی یک غذای محبوب جنوبی است که در استان های جنوبی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان درست می گردد. هر چند خیلی ها ممکن است خورش ماهی را با اشتباه بگیرند، ولی این دو مدل ، در عین شباهت، تفاوت هایی با هم دارند و در تهیه آن، از ماهی های مخصوصی استفاده می گردد. در این مقاله از در، طرز تهیه خورش ماهی جنوبی به روش اصیل بوشهری و فوت و فن های تهیه آن را به شما آموزش خواهیم داد.

2 طرز تهیه خورش ماهی جنوبی و بلوچی در 5 مرحله آسان

مواد لازم برای تهیه خورشت ماهی جنوبی به روش بوشهری

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
ماهی جنوب1 کیلوگرم
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
گوجه فرنگی2 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
رب خرما یا تمر هندی2 قاشق غذاخوری
ادویه ماهیبه اندازه لازم
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه و فلفل قرمزبه اندازه لازم
روغن مایع سرخ کردنیبه اندازه کافی
برنجبرای سرو خورش ماهی

مدت زمان آماده سازی مواد: 30 دقیقه

مدت زمان مورداحتیاج برای پخت خورش ماهی جنوبی: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه خورش ماهی بندرعباسی و بوشهری

برای پختن خورش ماهی جنوبی خوشمزه به روش بوشهری و بندرعباسی، بهتر است از نیز بهره ببرید. این خورش به عنوان یک غذای مجلسی در جنوب کشور و به خصوص در استان های بوشهر و بندرعباس به روش مشابهی تهیه می گردد. در ادامه طرز تهیه خورش ماهی بوشهری و جنوبی را به شما آموزش خواهیم داد.

مرحله اول: ماهی ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش ماهی به روش جنوبی ها، ابتدا پولک ماهی ها را تمیز کنید. سپس ماهی ها را بشویید و به صورت فیله خرد کنید. اجازه دهید تکه های ماهی آب خود را از دست بدهند یا در صورت احتیاج آنها را با دستمال خشک کنید. ماهی ها را در یک سینی بگذارید و روی آن ها اندازهی ادویه مخصوص ماهی و نمک بپاشید و هر دو طرف ماهی را با این مواد مزه دار کنید. بهتر است پوست ماهی را برای طعم گیری بیشتر، جدا کنید.

در صورت تمایل شما می توانید ماهی، ادویه ترکیبی و نمک را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله دوم: ماهی ها را سرخ کنید

در یک تابه اندازهی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید کاملا روغن داغ گردد. سپس ماهی های مرینیت شده را داخل تابه بگذارید و یک طرف ماهی ها که سرخ شد، طرف دیگر را سرخ کنید. بعد، حرارت را قطع کنید و تابه را کنار بگذارید.

مرحله سوم: پیاز داغ درست کنید و چاشنی خورش ماهی را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه خورش ماهی جنوب، پیاز ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. در یک قابلمه با سایز مناسب، پیاز ها را با کمی روغن روی حرارت تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و رب گوجه را اضافه کنید و روی حرارت ملایم با پیازها تفت دهید تا هم از خامی بیفتند و هم رب گوجه فرنگی، رنگ باز کند.

در صورت تمایل شما می توانید پیاز داغ آماده، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه و رب گوجه را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.

مرحله چهارم: ماهی ها را به مایه خورش ماهی اضافه کنید

بعد از باز شدن رنگ رب گوجه فرنگی، گوجه فرنگی ها را رنده کنید و یا پوست آن ها را بگیرید و خیلی ریز خرد کنید. آن ها را به مواد داخل تابه اضافه کنید. وقتی گوجه فرنگی ها هم طعم خام شان گرفته شد، رب خرما یا تمر هندی را اضافه کنید. در آخر ماهی هایی را که سرخ نموده بودید، به مواد خورش اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه صبر کنید تا خورشت ماهی جا بیفتد.

مرحله آخر: خورش ماهی بوشهری را سرو کنید

در آخر طعم خورش ماهی را بچشید و ادویه آن را اندازه کنید. خورش ماهی را با سرو کنید. روش تهیه و سرو خورش ماهی جنوبی و خوزستانی و بوشهری به همین شکل است.

در صورت تمایل تمر هندی و انواع برنج ایرانی و خارجی را به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های بخرید.

طرز تهیه خورشت ماهی به روش چابهاری

برای طرز تهیه خورشت ماهی بلوچی یا ناروشت ماهی به روش چابهاری از اندازهی گشنیز تازه خرد شده (به اندازه کم و در حد 2 قاشق)، 1 عدد فلفل سبز و اندازهی انبه کال هم استفاده می گردد. بقیه موادی که در این خورش به کار می رود، مشابه خورش ماهی به روش جنوبی است.

در تهیه خورش ماهی چابهاری هم احتیاجی به سرخ کردن تکه های ماهی نیست. به این معنی که ابتدا باید به ماهی ها نمک بزنید و کنار بگذارید. بعد از درست کردن مایه خورش ماهی، ماهی ها را هم به خورش اضافه کنید. اجازه دهید به مدت 20 دقیقه ماهی ها در مایه خورش، و به همراه تمر هندی بپزند. سپس آن را با برنج سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه خورش ماهی بوشهری و جنوبی

  • بهتر است ماهی که در طرز تهیه خورش ماهی استفاده می کنید، بدون پوست باشد. می توانید پس از اینکه کمی ماهی پخت، پوست آن را جدا کنید.
  • اندازه آب خورش ماهی، به سلیقه شما بستگی دارد. می توانید آن را کم آب و غلیظ یا رقیق و با آب بیشتر درست کنید.
  • اضافه کردن مواد دیگر به خورش ماهی مثل انواع حبوبات، سبزیجاتی مثل پیازچه، سبزی های معطر، تره فرنگی، فلفل دلمه ای و … کاملا اختیاری است و می توانید آنها را نیز به مواد خورش اضافه کنید.
  • به عنوان چاشنی خورش ماهی، معمولا از رب خرما استفاده می گردد ولی اگر آن را در دسترس نداشتید، می توانید با تمر هندی جایگزین کنید
  • برای استفاده از تمبر هندی در خورش ماهی، اندازهی از تمر هندی را در یک کاسه آب ولرم بریزید و بعد از مدتی که تمر خیس شد، آن را از صافی رد کنید تا هسته و پوست تمبرها جدا گردد. سپس عصاره تمر هندی را به خورش ماهی بیفزایید.
  • برای طرز تهیه خورشت ماهی با رب انار، به جای تمبر هندی یا رب خرما، از رب انار (طرز تهیه رب انار) که اندازهی با آب ولرم رقیق شده بهره ببرید.
  • یک روش دیگر برای درست کردن خورش ماهی جنوبی این است که مایه خورش را درست کنید و به صورت جداگانه هر دو طرف ماهی را در تابه سرخ کنید. سپس ماهی را در کنار خورش سرو کنید تا له نگردد.
  • خورش ماهی معمولا با برنج چلو یا کته قالبی در رستوران ها، سرو می گردد و در کنار آن، انواع ترشی و سبزی خوردن، طعم آن را لذیذتر می نماید.

طرز تهیه ادویه خورش ماهی

معمولا برای درست کردن ماهی به روش های مختلف، از ادویه مخصوص ماهی استفاده می گردد. ادویه ماهی شامل چندین ادویه مختلف است که برای استفاده می گردد. این ادویه ها به صورت پودر شده با هم ترکیب می شوند و هر بار برای تهیه ماهی به اندازه کافی از آن، استفاده می گردد.

برای مطالعه روی لینک مطلب آن کلیک کنید. برای استفاده از ادویه ماهی اندازهی از آن را روی تکه های ماهی بپاشید، حداقل 30 دقیقه صبر کنید و سپس ماهی را سرخ کنید یا به هر روشی که دوست دارید طبخ کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش ماهی جنوب

چه ماهی برای درست کردن خورش ماهی خوبه؟

خورش ماهی را می توانید با انواع ماهی های تازه و کنسرو ماهی تن هم درست کنید. ولی برترین ماهی ها برای تهیه این غذا، ماهی های تازه جنوب هستند که گوشت سفت تری نسبت به ماهی های شمالی دارند و در صورت پخته شدن در خورش، شکل و شمایل خود را حفظ می نمایند و له نمی شوند.

بعلاوه تا جای ممکن از ماهی هایی بهره ببرید که بی استخوان یا کم استخوان هستند. چون هنگام جدا کردن استخوان های ماهی، بعد از پخت ممکن است دچار مشکل شوید

خورش ماهی هندی چه فرقی با خورش ماهی جنوبی دارد؟

طرز تهیه خورش ماهی هندی یا کاری هندی نیز مشابه خورش هندی ایرانی است، ولی علاوه بر زردچوبه، نمک و فلفل از ادویه های بیشتری مثل رازیانه، زیره، زنجبیل تازه، دانه خردل، تخم شنبلیله و پودر تخم گشنیز هم در آن استفاده می گردد. خورش ماهی هندی معمولا با ماهی شیر تهیه می گردد و تمر هندی و گوجه فرنگی هم پای ثابت این غذا هستند. در کل مراحل پخت هر دو مدل این خورش های ماهی، یکسان است.

محصولات مرتبط

لواشک رولی آلو 100گرمی مادلین

33,500 تومان 34,000 تومان 1% تخفیف

پودر لیمو عمانی 50 گرمی گلستان

10,800 تومان 10,900 تومان 1% تخفیف

فلفل سیاه 75 گرمی گلستان

56,300 تومان 56,900 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 430 گرمی پت گلها

133,900 تومان 135,500 تومان 1% تخفیف

پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا

61,100 تومان 61,900 تومان 1% تخفیف

فلفل قرمز سلفونی 75 گرمی گلستان

33,500 تومان 33,900 تومان 1% تخفیف

چاشنی سالاد پت 80 گرمی گلها

78,900 تومان 79,950 تومان 1% تخفیف

رب گوجه فرنگی بسته 4 تایی فامیلا

ناموجود

رب گوجه فرنگی 820 گرمی کیمبال

ناموجود

برنج خوشپخت شیرودی 10 کیلویی آذوقه

965,900 تومان 1,050,000 تومان 8% تخفیف

برنج هندی استیم 10 کیلویی طبیعت

588,900 تومان 620,000 تومان 5% تخفیف

روغن زیتون تصفیه 250 میلی لیتر فامیلا

206,900 تومان 225,050 تومان 8% تخفیف

روغن سرخ کردنی کم جذب 4.5 کیلویی نازگل

ناموجود

ماهی قزل آلا فیله شده تازه 500 گرمی رزا

161,135 تومان 185,000 تومان 13% تخفیف

سبزی کوکو 400 گرمی نوبر سبز

47,900 تومان 53,700 تومان 11% تخفیف

ناگت پنیری 800 گرم کیمبال

162,900 تومان 233,805 تومان 30% تخفیف

پیاز سرخ شده 150 گرمی نوبر سبز

122,900 تومان 137,700 تومان 11% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 تیر 1403 بروزرسانی: 14 تیر 1403 گردآورنده: thailandro.ir شناسه مطلب: 2457

به "2 طرز تهیه خورش ماهی جنوبی و بلوچی در 5 مرحله آسان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه خورش ماهی جنوبی و بلوچی در 5 مرحله آسان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید